هنگامی که در حال انجام یک پروژه و در صدد حل مشکلی هستید، باید نگاهی هم به رقبا داشته باشید و ببینید آنها در حال انجام چه کاری هستند. با بررسی رقبا و تحلیل نقاط ضعف و قوت آنها میتوانید تحلیل و برنامهریزی درستتری برای پیشبرد اهداف خود داشته باشید.
اگر رقیبی برای پروژه و یا محصول شما وجود نداشته باشد، ممکن است دلیل آن کم اهمیت بودن مشکلی باشد که قصد ارائه راهحل برای آن را دارید. یا مشکل مورد نظر آنقدر غیرمعمول است که نیازی به ارائه راهحل مختص آن نباشد. پس تحلیل رقبا از اهمیت بالایی برخوردار است.
رقبای شما به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم میشوند. رقبای مستقیم آنهایی هستند که هدف و محصولشان مشابه هدف و محصول شماست. مثلا هنگامی که میخواهید یک سرویس ایمیل طراحی کنید، رقبای مستقیم شما Gmail، Yahoo mail و سرویسهای اینچنینی هستند. از طرفی دیگر رقبای غیرمستقیم رقبایی هستند که برخی ابزارها و روندهای آنها مشابه محصول شماست. مثلا نحوه ثبتنام و ایجاد حساب کاربری در محصولات مختلف در مقایسه با این روند در محصول شما.
هنگام تحلیل رقبا برای جلوگیری از افزایش حجم دادهها و پیچیده شدن روند تحلیل، پیشنهاد میشود به بررسی ۵ الی ۱۰ رقیب پرداخته شود و برای این کار از قانون ۸۰/۲۰ استفاده شود. یعنی ۸۰ درصد آنها رقبای مستقیم و ۲۰ درصدشان غیرمستقیم باشند.
تحلیل رقبا روش مناسب برای شناخت و تحلیل مشکلات کاربر و ارائهی راه حلی بهینه برای آن است. برای شناخت بیشتر این روش و اهمیت آن پیشنهاد میکنیم اینجا را کلیک کنید.