برخلاف تفکر رایج، دیزاین صرفا به معنای طراحی محصولی زیبا نیست، بلکه به معنای ارایه راهحل جهت حل مشکلات و داشتن رویای بهبود برای بشریت است. آمیختن طراحی با همدلی باعث گذر از مرحله دیزاین محصولی بیروح به محصول به مثابه خاطرهای بهیادماندنی و لذتبخش است که اگر درست بکار گرفته شود باعث موفقیت بیشتر در کسبوکار میشود. سوال اینجاست که همدلی چیست و چطور به کمک طراحان میاید؟
همدلی واژهای است که اولینبار توسط دیوید کلی موسس IDEO برای تحقیقات میدانی در جهت شناخت بیشتر کاربران بکار گرفتهشد. همدلی اولین مرحله از تفکر طراحی است که به طراح کمک میکند تا شناختی عمیق از کاربران و نیازهایشان بدستآورد.
طراحی، نحوه کارکردن محصول و برآورد نیازها و انتظارات کاربران است. برای این منظور، همدل بودن همیشه اولین قدم است. مراحل دیگر طراحی شامل ایدهپردازی، مدلسازی و آزمایش میباشد. در مرحله همدلی هدف طراح بدست آوردن فهمی همدلانه از کاربران و یافتن مشکلات و شناخت نیازهای آنهاست. برای انجام این فرآیند به بهترین شکل ممکن، طراحان بایستی روشهایی را برای تمرکز بر روی کاربران نهایی که قصد کمک و خدمت رسانی به آنها را دارند، بکارگیرند. این فرایند شامل شنیدن و مشاهده، درگیرشدن و همدلی کردن با افراد گروه هدف است. در این مرحله، فرایند طراحی بر پایه تجربیات، دیدگاهها و مشاهدات شکل میگیرد.
با کمک همدلی موفق به کشف نیازهای پنهانی افراد گروه هدفمان میشویم. از نتایج این موفقیت دستیابی به پارامترهایی چون مطلوبیت (Desirability)، امکانپذیری (Feasibility) و ماندگاری (Viability) است. در تفکر طراحی این سه مولفه را مرحله همدلی مینامند. بکارگیری یک راهکار همدلانه به طراحان اجازه میدهد تا فرصتهای کسب بینش در خصوص طراحیهای بدیع را شناسایی کرده و بتوانند به مردم فایده برسانند.
آنچه در این مقاله میخوانید، نحوه ورود به دنیای دیزاین همراه با همدلی است.