برای طراحی یک مارکتپلیس، اول از همه باید به درک درستی از مفهوم واقعی آن و تفاوتهایی که با یک فروشگاه آنلاین دارد برسیم، برای مثال از ابتداییترین و واضحترین تفاوتهایی که این دو فروشگاه باهم دارند میتوان به مخاطبان و کاربرانشان اشاره کرد، نکته مهمی که وجود دارد این است که تکنیک بازاریابی و تشخیص تارگتمارکت شما در یک فروشگاه با یک مارکتپلیس متفاوت است، در فروشگاه تمرکز اصلی باید روی خریدار و مشتری باشد، در صورتیکه که در مارکتپلیس مخاطب شما دایره بزرگتری را در بر میگیرد و نه تنها روی خریدار بلکه روی فروشنده هم به عنوان مخاطب خود باید تمرکز داشته باشید، باید خریدار را تشویق به خرید و فروشنده را تشویق به لیست کردن محصولات بیشتر کنیم. این دو مورد با یکدیگر رابطه مستقیم دارند: خریداران بیشتر، فروشندههای بیشتر و برعکس.
به عنوان طراحان تجربه کاربری اولین نکتهای باید به آن توجه کنیم «ایجاد حس اعتماد» است. تحقیقات نشان میدهند که ۶۷٪ مشتریان اگر به هویت مارکتپلیس اعتماد داشته باشند حتی از فروشنده ناآشنا هم خرید میکنند، اگر این اعتماد ایجاد شود و کاربران تجربه رضایتبخشی از خرید خود و این سرویس داشته باشد ۵۴٪ درصد آنها به این مارکتپلیس باز خواهند گشت، که مهمترین فاکتور این تجربه کاربری رضایتبخش، اعتماد است.
در این مقاله به تفاوتهای مارکتپلیس و فروشگاه آنلاین، فیچرهای لازم برای مارکتپلیسها، نکات طراحی مارکتپلیسها و خلاصه هرآنچه که باید برای طراحی مارکتپلیسها بدانید، پرداخته شده است.