صفحات ثبتنام و ورود، اولین صفحاتی هستند که کاربر در هنگام استفاده از اکثر برنامهها با آنها روبرو میشود و نقش بسزایی در نمایش زیبایی، کاربردپذیری و اعتبار یک برنامه در نظر کابران دارند. همانطور که مثال معروفی میگوید: “متاسفانه، مردم کتابها را براساس جلد آنها ارزیابی میکنند”.
در نقطه مقابل، اکثر طراحان و توسعهدهندگان اهمیت این صفحات را فراموش کردهاند، چرا که بیشتر کاربران با صفحات افتضاح از این نوع روبرو میشوند. بنابراین در ادامهی این مقاله، چندین نکته کاربردی را با شما مرور خواهیم کرد تا صفحات ثبتنام و ورود بهتری نسبت به گذشته طراحی کنید.
۱- ورود در مقابل ثبتنام
در مورد اینکه کدام صفحه را ابتدا نشان دهید باید این نکته را در نظر بگیرید که کاربران شما جدید هستند یا بازگشتی؟! سپس میتوانید بر اساس اهمیت هریک، آنها را برجسته کنید. نکتهی دیگری که در این قسمت باید رعایت کنید این است که سوییچ بین صفحات باید به راحتی هرچه تمام باشد.
۲- شبکههای اجتماعی یا ایمیل
یکی دیگر از گزینههایی که باید براساس دادهها انتخاب کنید، ورود به وسیله ایمیل یا شبکههای اجتماعی و برتری یکی بر دیگری است. برای مثال، اگر اکثر کاربران شما دارای حساب کاربری Gmail هستند میتوانید “ورود به وسیلهی Gmail” را گزینهی اول در صفحهی ورود قرار دهید. همچنین نحوهی ورود براساس هر دو مدل، بهتر است در یک صفحه ترکیب شوند.
۳- عمل “heavy lifting” را انجام دهید!
یکی از سادهترین نکاتی که نشاندهندهی توجه کسب و کار شما در ارائهی بهترین تجربه کاربری برای کاربران خود است. برای مثال، اگر کاربری قبلا ثبتنام کرده و اقدام به ثبتنام دوباره میکند، تنها نشان دادن اخطار “شما باید وارد شوید” کافی نیست. او را به صفحهی ورود هدایت کرده و بخش ایمیل او را پر کنید و از او بخواهید کلمه عبور خود را وارد کند.
۴- کلمه عبورها
کلمه عبورها بیشتر مواقع میتوانند از گیجکنندهترین و ناامیدکنندهترین قسمتها باشند. بنابراین رعایت موارد زیر الزامیست:
– از کاربران خود نخواهید تا کلمهی عبور خود را دوبار تکرار کنند، به جای آن میتوانید با افزودن قابلیت “نمایش کلمه عبور” از بروز مشکل در کلمه عبور آنها جلوگیری کنید.
– آخرین کاراکتر واردشده توسط کاربران به عنوان کلمه عبور را نشان دهید، این عمل کمک بسزای در تشخیص اشتباه آن ها خواهد داشت.
– موارد مورد نیاز برای کلمه عبور خوب و امن را نشان دهید.
۵- کمتر بهتر است!
در صفحه ثبتنام، هرچه اطلاعات کمتری از کاربر بخواهید، بهتر است. قبل از درخواست هر اطلاعاتی از خود بپرسید “آیا برای ثبتنام کاربر واقعا به همه این اطلاعات نیاز دارم؟!” و اگر پاسخ منفی بود، آن را حذف کنید. به یاد داشته باشید، بعدا میتوانید اطلاعات بیشتری از کاربر درخواست کنید. زدن تیک موافقت با “قوانین و مقررات” کافی نیست، ابتدا آنها را به کاربران نشان داده و سپس تاییده آنها را بگیرید تا حداقل بدانند چه قوانینی را قبول میکنند.
۶- درخواست دسترسیهای لازم
در همان ابتدای ورود، تمامی دسترسیها را از کاربر درخواست نکنید. به جای آن به مرور در صورت نیاز، دسترسیها را درخواست کنید و دلیل آن را برای کاربر بیان کنید.
۷- آنها را تست کنید!
این نکات به شما کمک میکنند تا تجربه ورود به سیستم و ثبت نام را بهبود ببخشید، اما صرفا در حد نکته هستند. چیزی که در اینجا مهم است این است که شما باید این صفحات را تست کرده و با کاربرانتان آزمایش کنید و سپس آنها را بر اساس بازخورد کاربرانتان اصلاح کنید.
در ادامه، محتوای کامل مقاله را میتوانید از اینجا مطالعه کنید.