مطمئناً همهی ما فیلد جستوجو را در بیشتر وبسایتها به خصوص وبسایتهای محتوا محور دیدهایم. این فیلد میتواند مربوط به یک فروشگاه آنلاین باشد که کاربر به وسیله این فیلد میتواند به محصول مورد نظر خود برسد یا فیلد درون یک وبلاگ باشد که کاربر به وسیلهی آن سعی در پیدا کردن مطلب مورد نظرش دارد. اگر چه دیزاین این فیلد، خیلی ساده به نظر میرسد اما ممکن است بعضی طراحان در مورد آن اشتباهاتی را مرتکب شوند. در ادامه نکاتی بیان کردهایم که با توجه به آنها، فیلد جستوجوی عالیای دیزاین خواهیم کرد.
نیاز است تا فیلد جستوجو به راحتی توسط کاربر قابل تشخیص باشد. معمولا قراردادن آن در قسمت بالای سایت میتواند به این موضوع کمک بسزایی کند. در واقع کاری نکنید تا کاربر در جست وجوی فیلد جستوجو باشد. قرار دادن رنگ بکگراند متفاوت از صفحه نیز، به تمرکز کاربر برروی این قسمت کمک خواهد کرد.
حداکثر سادهگرایی، در دیزاین این فیلد به خرج دهید. نیازی به زرق و برق آنچنانی نیست، فقط روی کاربرد این قسمت تمرکز کنید. وجود آیکن ذرهبین نیز می تواند گویای کامل فیلد جستوجو باشد. فیلد جستوجوی گوگل بهترین مثال در این مورد است.
مواقعی که نتیجهای از جستوجوی کاربر حاصل نشد، نیاز است تا پیام مربوط به خطای ۴۰۴ “نتیجهای پیدا نشد” را نشان دهیم. یکی از مزایای این صفحه این است که کاربر را تشویق به جستوجوی دوباره در مورد چیزهای دیگر میکند.
استفاده از قابلیت Auto-Complete، باعث خواهد شد تا پیشنهاداتی برای کاربر نمایش داده شود و در نتیجه مرتبطترین نتایج برای او نمایش داده خواهد شد. اما نیاز است بیشترین وسواس راددر این قسمت به خرج دهید چرا که عملکرد ضعیف این قابلیت باعث گیجشدن کاربر و در نتیجه ترک سایت شما خواهد شد.
اگر سایت شما شامل انواع مختلفی از محتوا یا محصولات است، بهتر است در کنار فیلد جستوجو از گزینه دستهبندی موضوعی نیز استفاده شود تا نتایج منسجمتر و متمرکزتر نمایش داده شوند.
همیشه متن جستوجو را در قسمت نتایج جستوجو نشان دهید، چرا که کاربر با مشاهدهی آن سعی در بهبود جستوجوی خود خواهد کرد و در نتیجه سریعتر به هدف خود خواهد رسید.
استفاده از تاریخچه جستوجوهای کاربر این امکان را خواهد داد تا کاربر در مراجعهی بعدی به وبسایت شما از جستوجوهای قبلی خود آگاه شده و گرفتار دور باطل جستوجوهای تکراری نشود.
بهتر است تا نتایج جستوجو بهینه شده باشند، با این کار نتایج بهتر در ابتدای لیست قرار گرفته و در نتیجه تجربه کاربری بهتری به کاربر القا خواهد شد.
در نسخه کامل مقاله، میتوانید نمونههای پیادهشده خوب برای هریک از موارد بالا را مشاهده کنید.