دنیای واقعی در اطراف ما هرگز از حرکت نمیایستد، جریان زندگی با تحرک و تغییر خود را به ما نشان میدهد و تصور نبودن آن شبیه به تصور نبودن جهان غیر ممکن است. بااینحال ایجاد حرکت و تغییر در طراحی رابطهای کاربری بدون درک نیازهای این فضا ممکن است بجای ساخت تجربهای زنده، تجربهی موجود را نیز مختل سازد.
در ابتدای کار باید بدانیم که حرکت بخشیدن یک مقولهی تزئینی نیست. نمیتوانیم به ساخت انیمیشنهای جذاب و تغییرات چشمنواز اکتفا کنیم و زیربنای تجربه کاربری را نادیده بگیریم. حرکت «رفتار» میسازد و رفتار «پیام» منتقل میکند. پیامی که راهنمای کاربر بوده و مسیرش را مشخص میکند تا «تجربه» بهتری داشته باشد. یک رفتار نادرست، پیامهای رابط کاربری را مختل کرده و تجربه کاربری قربانی میشود.
در ادامه باید به یاد داشته باشیم که نمیتوان در طراحی رابطهای کاربری تنها از اصول سنتی انیمیشنهای کمپانی دیزنی پیروی کرد؛ آنها به دنبال هرچه نزدیکتر کردن انیمیشنها به دنیای واقعیت هستند اما در طراحی رابط کاربری همواره به دنبال نزدیک شدن به تصورات، ذهنیت و انتظارات کاربران هستیم، در تعامل با آنهاست که طراحی حرکت کرده و تغییر میکند.
در رابطه با انیمیشن و حرکت این تعامل را میتوان از دو جنبه بررسی کرد: تعامل در لحظه (Real-Time) و با تاخیر (Non-Real-Time). تعامل در لحظه نتیجه اقدامات و تصمیمهای کاربران را در لحظه به آنها نشان میدهد؛ با انتخاب تعداد بیشتری از یک محصول قیمت تمام شده برای مشتری حرکت کرده و افزایش میابد. در مقابل در تعامل با تاخیر کاربر به تماشای نتیجهی اقدام خود مینشیند؛ با انتخاب دکمهی بازگشت صفحه حاضر محو شده و مرحله پیشین جای آن را میگیرد.
برای انتخاب حرکات و تغییرات مناسب برای هر یک از این تعاملات در رابط کاربری میبایست اصول مناسب با این فضا را شناخته و تمرین کنیم. در این مقاله میتوانید ۱۲ اصل راهنما برای تزریق حرکت در رابطهای کاربری را بخوانید.
برای مشاهده مطالب بیشتر میتوانید از وبلاگ آکادمی دیزاین دیدن کنید.