هر چه پیش میرویم طراحی لوگوها فارغ از اینکه از چه نوعی باشند به سمت سادهتر شدن تمایل پیدا کرده است، این اتفاق باعث شده تا برخی از مشتریان کارهای طراحی و حتی گاهی طراحان، مسیر طراحی لوگو را نیز ساده، کمزحمت و بینیاز از دانش و مهارت تلقی کنند. اما واقعیت غیر از این است.
لوگوها در ارتباط تنگاتنگ با تمامی جنبههای سرویس یا محصولی که معرفی میکنند هستند. کاربر و تجربه کاربری، بازار و بازاریابی در کنار هویت و فضای حاکم بر محصول همگی بر روی شکلگیری یک لوگو تاثیر گذاشته و از آن تاثیر میگیرند. این ارتباط همهجانبه طراحی لوگو را به یکی از حیاتیترین و پرچالشترین مراحل در پروسه طراحی محصول تبدیل کرده است که برای به درستی انجام دادن آن به برداشتن قدمهایی دقیق و جامع نیاز داریم.
۱. تعریف وظایف، خواستهها و اهداف
طراحی لوگو نیز مانند هر مسیر طراحی دیگری با تعریف مسئله و اهدافی که از حل آن مسئله داریم شروع میشود. در ادامهی کار ممکن است اهداف تغییر کرده یا وظایف طراحی دوباره تعریف شوند بااینحال اگر در ابتدا آنها را تعریف نکنیم در همان ابتدای مسیر سردرگم شده و راه به جایی نخواهیم برد.
۲. تحقیق، تحقیق و تحقیق
در این قدم طراح لوگو میبایست دو مسیر تحقیقاتی حیاتی را پیش گرفته و تکمیل کند؛ یک، تحقیقات کاربر که به شناخت نیازها و خواستههای کاربران بالقوه منتهی میشود و دو، تحقیقات بازار که به بررسی عملکرد رقبا و ویژگیهای کنونی بازار هدف میپردازد.
۳. کاوشهای خلاقانه
طراح با کولهباری از اطلاعات، آمار و دستاوردهای تحقیقاتی به این مرحله رسیده و حالا میبایست از تمامی آنها برای جهتدهی به سبک طراحی لوگو استفاده کند. هدف از برداشتن این قدم دستیابی به یک یا چند سبک ایدهآل در طراحی لوگو است که تمامی اهداف و نیازهای تعریفشده را در نظر گرفته باشد.
۴. نهایی کردن ایده
در این قدم طراح جهت و سبکی را که در مرحله پیشین انتخاب کرده پیش گرفته و با افزودن جزئیات و ویژگیهای بصری ایدهی اولیه را پختهتر کرده و در نهایت آن را تکمیل میکند
۵. تست
شاید فکر کنیم که کار طراح در مرحله قبل و با نهایی کردن طرح به پایان رسیده است، اما اینطور نیست. تست کردن یکی از قدمهای اساسی در هر مسیر طراحی است و طراحی لوگو نیز از این قاعده مستثنی نیست. لوگوها در محیطهای متنوع، اندازههای مختلف و توسط کاربرانی با تواناییهای شناختی متغیر دیده میشوند. پس باید برای اطمینان از کارا بودنشان در تمامی این وضعیتها آزموده شوند.
۶. تنظیم راهنمای سبک (Style guide)
آخرین قدم در این مسیر طراحی تنظیم یک راهنمای سبک جامع و شفاف از لوگوی طراحی و تستشده است. این راهنما شامل شیوههای درست و نادرست استفاده از لوگو برای اهداف و محیطهای مختلف میباشد و کارا ماندن لوگو پس از تحویل به مشتری را تضمین میکند.
برای مطالعهی بیشتر در رابطه با هر یک این قدمها و ویژگیهای یه لوگوی کارآمد به این مقاله و مثالهای تصویری جذابش مراجعه کنید.
برای مشاهده مطالب بیشتر میتوانید از وبلاگ آکادمی دیزاین دیدن کنید.