اگر این مقاله را میخوانید حتما یکی از کاربران تلگرام، ایمیل، شبکههای اجتماعی و … هستید.
حتما در طول چند سال استفاده از این سرویسها متوجه تغییراتی در طراحی بدنه این محصولات شده اید.
در طول چند سال اخیر، ساختار دیزاین تمام این سرویسها به هم نزدیک شد و همینطور میزان کاربردپذیری این سرویسها بسیار افزایش داشت.
این سرویسها، برای میزان دسترسی بهتر کاربران به ابزارهایشان، مجبور به طراحی نسخههای موبایل و تبلت شدند.
معمولا زمانی که میزان صفحات و پیچیدگیها در سرویس زیاد میشود، کنترل دیزاین نسخههای موبایل و تبلت بسیار بسیار سخت و زمانگیر خواهد شد. حتی با حضور عاملی مثل دیزاینسیستم.
مفهوم دیزاینسیستم هم در طول چند سال اخیر دستخوش تغییرات مفهومی زیادی شده است.
همانطور که مشاهده کردهاید، گوگل دیزاین سیستم واحدی را برای تمامی محصولاتش به نام «متریال دیزاین» طراحی کرده است و البته هر سال بروزرسانیای برای دیزاینسیستماش ارائه میکند.
حالا نکته کلیدی این دیزاینسیستمهای جدید چیست؟ با استفاده از دیزاین سیستمهای جدید و ساختارهای Grid جدید، شما به عنوان یک دیزاینر میتوانید پس از دیزاین یک نسخه — مثلا نسخه موبایل — یک سرویس، نسخههای تبلت و حتی به نوعی نسخه وب را هم پیشبینی کنید.
چرا که در دیزاینسیستمهای جدید، هر المانی طوری طراحی میشود تا برای اندازههای مختلفی از صفحه قابلیت استفاده داشته باشد.
همیطنور، دیزاینرها میتوانند المانها را طوری دیزاین کنند که فقط بعضی از از آنها در اندازههای مختلف صفحه دستخوش تغییر شوند.
و این به معنای یکپارچه شدن دیزاین و روشهای پیادهسازی رابط کاربریست. اتفاقی میمون که باعث پیشرفت، سادهتر شدن و نمای بیشتر «معنی» در دیزاین است.
یکی از نکات جالب دیزاینسیستمهای جدید این است که میتوانند به سادگی تغییر کنند و ما این تغییرات را در ساختار سیستم ببینیم، چون قبل از پیادهسازی نسخه اول با میزان تفکر بیشتری طراحی شدهاند و طراح به دنبال میزان پیچیدگی طرح نبوده در نتیجه تغییرات کم کم و با فکر بیشتری اتفاق میافتد.
برای درک بهتر ماجرا می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
برای مشاهده مطالب بیشتر میتوانید از وبلاگ آکادمی دیزاین دیدن کنید.