در سالهای اخیر استفاده از گیمیفیکیشن برای جذابتر کردن تجربهی کاربران جایگاه ثابتی در محصولات دیجیتال یافته و جزو اولین انتخابهای طراحان محصول برای افزودن جذابیت و سرگرمی به محصولاتشان شده است.
گیمیفیکیشن به نوعی استفاده از الهامهایی از فرایند طراحی بازی در طراحی محصول است، با این کار طراح محصول جریانهایی را منحصرا برای درگیر کردن کاربر و فراهم آوردن تجربهای نو و سرگرمکننده ایجاد میکند. گیمیفیکیشن در اکثر مواقع کاری پرهزینه، زمانبر و مستلزم ایجاد تغییرات بسیاری در محصول اولیه است.
در مقابل اما تفکر طراحی بازی به طور مستقیم از ابزارهای این حوزه در طراحی محصول استفاده میکند تا تجربهای لذتبخشتر برای کاربر ایجاد کند. اینها شامل صداگذاریها، میکرواینتراکشنها، حرکات بازیگونه و … میشوند. میتوان گفت طراحی محصول لباس یک طراح بازی را به تن میکند اما همچنان به کار خودش مشغول است.
استفاده از طراحی بازی سادهتر و کمهزینهتر از گیمیفیکیشن است و در نهایت ریسک کمتری هم دارد با این حال محدودتر است و تجربههایی که میسازد کمتر درگیر کننده هستند.
پس گیمیفیکیشن یا طراحی بازی؟ جواب این سوال را باید در نیازهای محصول و امکانات تولید و طراحی آن جستجو کرد، هر یک از این دو رویکرد میتوانند در شرایط مناسب خود کارآمد باشند.
در این مقاله میتوانید درباره تفاوت طراحی بازی و تفاوت آن با گیمیفیکیشن بخوانید و مثالهای جالبی از موارد استفاده آن را مشاهده کنید.
برای مشاهده مطالب بیشتر میتوانید از وبلاگ آکادمی دیزاین دیدن کنید.