یکی از روشهای شناخت مشکلات طراحی ساخت پروتوتایپ یا نمونه اولیه است. زیرا به طراحان این امکان را میدهد که طراحی کنونی خود را آزمایش کنند و با جمع آوری سریع بازخورد از مزایای آن بهرهمند شوند.
اما چرا به پروتوتایپها نیاز داریم؟ پروتوتایپها تصویری ابتدایی از محصولی که قصد ساخت آن را داریم را به ما ارایه میدهند. ما میتوانیم با ارایه این نسخه اولیه به ذینفعان، کاربران و همه افراد دیگری که در روند طراحی مشارکت دارند به سرعت بازخورد بگیریم. مشکلات محصول خود را بشناسیم و ایدهها و راه حلهای بد را بدون اینکه روی آنها تاکید زیادی داشته باشیم حذف و در نهایت تجربه کاربری بهتری برای کاربران ایجاد کنیم.
ابزارهای زیادی برای ساخت پروتوتایپ وجود دارد. اما گاهی واقعا نیازی به ابزارهای بیرونی و برنامههای اضافه نداریم و میتوانیم با همان نرمافزارهای طراحی و یا حتی با استفاده از یک تکه کاغذ نمونههای اولیه خود را بسازیم. اما قبل از ساخت آن لازم است تا علاوه بر در نظر گرفتن همه جزییات و اهداف ایده اصلی نمونه اولیه خود بسنجیم و آن را به گونهای بسازیم که متناسب با نیازهای ما باشد. همچنین لازم است ابزاری را برای ساخت آن انتخاب کنیم که علاوه بر قیمت و سرعت، با وضعیت روند طراحی ما نیز سازگار باشد.
تقریبا در تمام مراحل طراحی میتوانیم از پروتوتایپ برای مطالعات و ارزیابی محصول خود استفاده کنیم. اما برای دستیابی به بهترین نتایج ، لازم است تا در سریعترین زمان ممکن شروع به کار کنیم و با جمعآوری بازخورد لازم روند کار را تسریع کنید.
اگر میخواهید درباره مفهوم کلی پروتوتایپ، انواع مختلف آن و ابزارهای مناسب برای ساخت بیشتر بدانید این مقاله را بخوانید.
برای مشاهده مطالب بیشتر میتوانید از وبلاگ آکادمی دیزاین دیدن کنید.