مفهوم طراحی محصول از دیرباز در دنیای طراحی محصولات فیزیکی و تجاری وجود داشته است و عموما طراحان صنعتی که در طراحی این محصولات نقش داشتند به عنوان طراح محصول شناخته میشدند. اما در چند سال گذشته این مفهوم در دنیای تکنولوژی و طراحی محصولات دیجیتال نیز وارد شده است.
در روند طراحی و تولید یک محصول دیجیتال نیز فعالیتهای مختلف و متنوعی انجام میشود که از جملهای آنها میتوان به مواردی مثل تست کاربردپذیری، طراحی تعاملی، طراحی گرافیک و بصری، آنالیز دادهها و تعیین استراتژی کسب و کار اشاره کرد.
بنابراین میتوان گفت که طراح محصول کسی است که توانایی و تخصص لازم برای راهبری و تبدیل یک ایده به محصولی قابل ارائه و مدیریت استراتژی برای ارائه و ورود به بازار را داشته باشد. برای اینکه یک طراح محصول بتواند از پس این مسئولیت برآید باید مهارتهای مختلفی داشته باشد که از جملهی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- تست کاربردپذیری: برای بررسی و تحلیل میزان کاربردی بودن محصول از دیدگاه کاربر، روشهای مختلفی برای تست کاربردپذیری وجود دارد که آشنا بودن با این روشها و نحوهی پیادهسازی برای یک طراح محصول اهمیت بالایی دارد.
۲- طراحی تعاملی: برای ایجاد ارتباط با اعضای مختلف تیم محصول و سهامداران، یکی از مؤثرترین روشها استفاده از طراحی تعاملی برای نشان دادن ارتباط اجزا و المانهای مختلف و روندهای موجود در محصول است.
۳- ویرایش تصاویر: اگر دارای سابقه و تجربه در زمینهی طراحی گرافیک و استفاده از نرم افزارهایی مثل فتوشاپ باشید، ویرایش تصاویر و ساخت ماکآپهای مختلف برای شما بسیار ساده خواهد بود. تخصص در این زمینه، جزو مهارتهای اساسی برای یک طراح محصول است.
۴- تصویرسازی: یکی از مهارتهای دیگر که برای هر طراح محصول دارای اهمیت است، مهارت تصویرسازی است تا بتواند براساس طرحها و زبانهای طراحی مختلف اقدام به تصویرسازی کند.
۵- انیمیشنسازی: با داشتن مهارت در زمینه تصویرسازی، قدم بعدی آشنایی با انیمیشنسازی و استفاده از آن در قسمتهای مختلف محصول و پیادهسازی بر روی تصویرسازیهای انجام شده است.
۶- مهارت HTML و CSS: داشتن مهارت در این زمینه برای طراح محصول در جهت ایجاد ارتباط مؤثر با تیم توسعه نرمافزار و شکلگیری ارتباط مؤثر بین تیم توسعه نرمافزار و تیم طراحی دارای اهمیت است.
۷- مهارت UX writing: متون و نوشتهها از ارکان جداییناپذیر هر محصول دیجیتال است و شناخت درست ساختار آن و چگونگی استفاده از عبارات و ادبیات نگارشی، تأثیر مستقیم بر تجربه کاربری خواهد داشت.
برای آشنایی بیشتر با این مهارتها، مقاله را در اینجا مطالعه کنید.
(زمان حدودی مطالعه: ۱۵ دقیقه)