مغز انسان بهگونهای است که قادر به درک هر داده به تنهایی نیست و از آنجایی که دنیای بزرگ وب حاوی اطلاعاتی عظیم و گوناگون است، بدون وجود ساختاری منسجم در این اطلاعات درک آنها برای مغز انسان دشوار میباشد. اینکه امروزه مردم به دیدن محتوا و درک کارایی محصولات دیجیتالی عادت کردهاند به این دلیل است که بسیاری از این محصولات دارای ساختاری مشخص بوده و کاربری آسانی برای آنها تعریف شده است. کاملا مشخص است که ویژگیهای ذکر شده ناخواسته رخ نمیدهد بلکه، دیزاینرها و توسعهدهندگان محصول مسئولیت تولید سیستم محتوا و پروسه نویگیشن را به روشی مناسب برای درک کاربران بر عهده دارند به طوری که کاربران بتوانند مسیرشان را به خوبی درمیان مجموعهای پیچیده از اطلاعات پیدا کنند. علمی که به متخصصان در امر سازماندهی و ساختاربندی محتوای وبسایت، اپلیکیشن و یا محصولات دیجیتال کمک میکند، معماری اطلاعات نامیده میشود.
رویکرد کاربر محور در طراحی در حال حاضر یکی از ترندهای برتر دنیا است و بسیاری از دیزاینرها به آموختن اصول علم معماری اطلاعات روی آوردهاند چرا که به گواه عموم متخصصین، معماری اطلاعات، پایه و اساس یک طراحی کارآمد است و اسکلت هر پروژه طراحی را تشکیل میدهد. عناصر بصری، عملکردی، تعامل و نویگیشن در هر پروژه طبق اصول معماری اطلاعات ساخته میشوند. نکته این است که حتی محتوای قانعکننده و طراحی UI قدرتمند محصولات بدون داشتن IA به موفقیت دست نمییابد، چرا که محتوای غیر سازمان یافته، نویگیشن را دشوار و غیر قابل توضیح میکند و میتواند به راحتی منجر به بروز مشکل و یا حتی گم شدن کاربران در پروسه کاربری گردد. اهمیت این موضوع در این است که اگر کاربران در اولین برخورد با تعامل بد روبرو شوند، ممکن است شانس دوم را به محصول شما ندهند.
مقاله امروز که توسط Tubik Studio انتشار یافته است که به بیان ماهیت معماری اطلاعات اختصاص یافته و نکات اساسی را که همه طراحان باید در این خصوص بدانند ارائه میدهد.
(زمان حدودی مطالعه: ۷ دقیقه)