یکی از بزرگترین عرصههای دیزاین، مصوّرسازی دادههاست. نوعی از ارتباط که اطلاعات متراکم و پیچیده را به شکل گرافیکی به تصویر میکشد. تصاویر بدست آمده به گونهای طراحی شده، که مقایسه و ترجمهی دادهها را آسانتر کرده و از آن برای گفتن داستان آن اطلاعات استفاده میشود.
حال که شما این آمارو ارقام (دادههای) معتبر را در دست دارید و آماده هستید تا آنها را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. دقیقا چکار میکنید؟ آیا آن را صرفا مینویسید؟ شروع به کشیدن عکسی میکنید؟ از نمودارهای مختلف استفاده میکنید؟
برای اینکه اطمینان پیدا کنیم که مخاطب، اطلاعات را میفهمد و آن را در ذهن خود نگه میدارد، دادههایی که دیزاین میشود باید قانع کننده و دقیق باشد.
اما انتخاب نوع این مجسّمسازی برای استفاده، صرفاً بحث زیباییشناختی نیست، و نه حتی کاملاً شخصی هم نیست. انتخاب اشتباه میتواند بیننده را به بیحوصلگی و سردرگمی سوق دهد. بدتر از این، مصوّرسازی نادرست میتواند بین شما و مخاطبانتان بیاعتمادی ایجاد کند. به قول Stephen Few مبتکر و مشاور خبرهی این عرصه:
“اطلاعات ارزشمندی که در دستان شماست، داستان مهمی برای گفتن دارد و این وابسته به شماست که به آنها صدایی واضح و قانع کننده بدهید”
حال که با اهمیّت فراوان نحوهی دیزاین دادهها آشنا شدید. شما را به خواندن مقالههای موفق زیر که اصول این عرصه را به خوبی توضیح میدهد تشویق میکنم:
1-مقاله یک
2-مقاله دو
پ.ن: شرکتهای بسیاری از جمله Google و IBM به ساختن راهنماها و استایلشیتها، مانند دیزاین سیستمها پرداختهاند که از طریق لینکهای زیر میتوانید به آنها دست پیدا کنید:
1-لینک اول
2-لینک دوم
3-لینک سوم
(زمان حدودی مطالعه مقالهی اوّل: ۶ دقیقه و مقالهی دوّم: ۱۰ دقیقه)