اگر شما نیز از زمینههای غیردیزاینی به دنیای دیزاین وارد شدهاید شاید در ابتدا با مشکلات زیادی در زمینه طراحی بصری روبرو خواهید شد. اما نگران نباشید چون شناخت تعدادی از اصول اولیه مهم و پرکابرد دیزاین به شما کمک خواهد کرد که طراحی UI بهتری را اجرا نمایید.
مجموع این اصول به تمام مولفه هایی اشاره دارد که با کمک آنها شما میتوانید در طراحی رابط کاربری خود تعادل برقرار نمایید مولفههایی مانند متن، اشکال، تصاویر، دکمههای CTA و …
در اینجا به اختصار با برخی از این اصول آشنا میشویم:
کنتراست: کنتراست از نقش مهمی در هر دیزاین بصری برخوردار است و معمولا به منظور نمایش سلسله مراتب استفاده میشود. به عبارت سادهتر «میزان اهمیت هر عنصر که در صفحه قرار دارد بر اساس تغییر در اندازه، استایل و یا محل قرارگیری آن عنصر مشخص میگردد.»
اصل منطقه مشترک: یکی از اصول گشتالت که فوق العاده مفید و کاربردی است و میتواند به گروهبندی اطلاعات و سازماندهی محتوا کمک کند. از این اصل میتوان در ارتقاء سلسله مراتب، بهبود خوانایی، افزایش درک مطلب و نمایش بهینه اطلاعات استفاده نمود. اصل منطقه مشترک میتواند عناصر مختلفی را یک جا جمع کرده و در گروههای بزرگتر متحد سازد. معمولا میتوان با استفاده از خط، رنگ، شکل و سایه به این امر دست یافت. از این اصل اغلب در بولد کردن عناصر، نشان دادن تعامل بین اجزا و یا نشان دادن میزان اهمیت آنها استفاده میشود.
تناسبات طلایی: استفاده از نسبت طلایی ۱.۶۱۸ به دیزاینرها کمک میکند تا طرحهایی خلق کنند که پردازش آنها برای چشم و مغز کاربران جذاب و آسان باشد. استفاده از نسبت طلایی به عنوان یک راهنمای کلی به ما به عنوان دیزاینر کمک میکند تا عناصر بصری را به روشی متعادل در صفحه قرار دهیم.
قانون یک سوم: این قانون روشی ساده برای قرار دادن عناصر در جایی است که چشم کاربران به صورت غریزی بیشتر به سمت آن مناطق هدایت میشود. با قرار دادن عناصر کلیدی (مانند CTAها) در این محدوده، چشم کاربران به طور خودکار به سمت آنها میرود. بنابراین میتوان از این قابلیت در راستای یک طراحی متناسب با هدف محصول استفاده کرد.
در مقاله امروز، نویسنده به مجموعهای از اصول که با توجه به تجربه شخصی خود در طول سالیان متمادی طراحی تجربه کاربری آموخته، اشاره میکند تا به ما کمک کند که یک UI بینقص اجرا کنیم. برای آشنایی بیشتر با این موضوع شما را به خواندن مقاله جذاب امروز در اینجا دعوت میکنم.
(زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه)