در ابتدای سال ۲۰۱۸، تعداد کاربران رسانههای اجتماعی در سطح جهان، بالغ بر ۳ میلیارد نفر بوده است. رقمی که پیش بینی میشود سالیانه رشدی ۱۳ درصدی نیز داشته باشد. به همین دلیل میتوان بر اهمیت روزافزون حضور شرکتها در این نوع بسترهای مجازی صحه گذاشت.
اولین قدم جهت شروع فعالیت در رسانههای اجتماعی، ایجاد یک استراتژی مناسب برای ورود به آنها میباشد. شاید در نگاه اول تدوین استراتژی گامی بزرگ و کاری دشوار به نظر آید، ولی اگر برنامهریزی خوبی برای این مرحله صورت پذیرد و کارها مطابق برنامه پیش رود، نتیجه بسیار ساده حاصل میشود. برای شروع کار باید:
– هدف اولیه کمپین شبکه اجتماعی خود را تعیین کنید.
– مخاطبان و رقیبان خود را شناسایی و در مورد آنها تحقیق نمایید.
– شبکههای اجتماعی متناسب با هدف خود را انتخاب کنید.
– برای کمپین خود در شبکههای اجتماعی سبک و خط مشی مشخصی تعیین نمایید.
– زمان و بودجه خود را مشخص کنید.
با اجرای دقیق مراحل ذکر شده در فرآیند ایجاد رسانههای مختلف در هر کدام از شبکههای اجتماعی، مدیریت چندین پلتفرم در رسانههای اجتماعی عملی سهول الوصول است. با این وجود معمولاً مدیریت همزمان پلتفرمهای مختلف، نیازمند بهرهگیری از یک ابزار مدیریتی معتبر مانند Hootsuite، Buffer، Lithium و … میباشد. این ابزارها به شما کمک میکنند تا بهطور موثر با مشتریان خود در ارتباط باشید، مکالمات مربوط به برند خود را مانیتور کنید و با مشتریان بالقوه خود نیز در تعامل باشید.
اساس حفظ بقای شرکتها در رسانههای اجتماعی وابسته به عواملی همچون میزان موفقیت در ایجاد یک رابطه قابل اعتماد بین برند و مشتریان، استفاده از فناوریهای جدید و نرخ بازگشت سرمایه ROI
میباشد و تنها راه ماندگاری برند شما در این مسیر، اطمینان از تحقق موارد ذیل است:
– مخاطبان خود را درک کنید.
– استراتژی بازاریابی رسانههای اجتماعی خود را دائماً بررسی و بهروز رسانی کنید.
– زمان و بودجه خود را به استفاده هرچه بیشتر از ابزارها و فناوریهای جدید اختصاص دهید.
– تمرکز خود را روی تجربیات موفق خود نگه دارید.
– جهت جلب اعتماد کاربران خود در پلتفرمهای مختلف تلاش کنید.
در پایان پیشنهاد میکنیم اگر به چگونگی کاربرد رسانههای اجتماعی در پیشبرد کسبوکار خود علاقمند هستید، این مقاله خواندنی را دنبال کنید.