روز به روز به تنوع اندازهای اسکرینهایی که باید برای آنها دیزاین کنیم افزوده میشود. با همهگیر شدن تبلتها، مفهوم Universal App یا به تعبیر ما اپلیکیشنهای همه فن حریف معرفی شدند. مفهوم Universal App به اپلیکیشنهایی اطلاق میشود که هم روی تلفنهای همراه هوشمند و هم بر روی تبلتها اجرا میشوند و در هر کدام شکل آن دستگاه را میپذیرند. مثل آبی که در یک استکان کمرباریک بریزید یا در یک ماگ.
در بسیاری از مقالات این کانال تاکید شده که بهتر است دیزاینرها به جای یادگیری برنامهنویسی، زبان صحبت با توسعهدهندگان و متخصصین کسبوکار را یاد بگیرند. چراکه لایهای هستند حیاتی برای ارتباط این دو قشر.
حال آنکه هرکدام از این فضاهای کسبوکار و توسعه هرساله بواسطه همایشهای مختلفی که شرکتها برگزار میکنند دستخوش تغییراتی میشوند که اغلب متخصصین آن حوزه در جریانشان هستند.
با این مقدمه میخواهیم مسئولیت/مهارتی دیگر را برعهده دیزاینر بگذاریم. با توجه به اینکه ارائه تجربهکاربری لذتبخش هدف غایی هر طراح محصولیست، این مهم بدون دنبال کردن جدی تکنولوژیها و ابزارهای جدید شرکتهای سختافزاری میسر نمیشود. یکی از مواردی در بسیاری از همایشها مانند همایشهای سالیانه اپل مطرح میشود، تکنولوژیهای جدید مربوط به اپلیکیشنهای Universalست که به منزله چوب جادوی دیزاینرها و توسعهدهندگان است، تا بتوانند اپلیکیشنهایی تولید کنند که قابلیت تغییر شکل داشته باشند. در هر صفحه نمایشی که اجرا میشوند، شکل آن را به خود گرفته و تجربهکاربری بیمانندی ارائه کنند.
نویسنده مقاله امروز پس از مقدمهای کوتاه درباره مهارتهای دیزاینرها، به صورت مفصل به بررسی Design Patternهای اپلیکیشنهای Universal پرداخته و همچنین با ارائه مثالهایی مفهومی، کمک میکند ما دیزاینهایی همه فن حریف خلق کنیم.