هربار که به پایان یک سال نزدیک میشویم، بحث در مورد بهترینهای سال گذشته و پیشبینی در مورد ترندهای سال بعد در هر زمینه و تخصصی داغ میشود. حالا که تقریبا به پایان سال نهچندان خوش و دوستداشتنی ۲۰۲۰ رسیدهایم، صحبت درباره ترندهای سال ۲۰۲۱ داغ شده است. در این مقاله قصد داریم درباره ترندههای طراحی تجربه کاربری صحبت کنیم. حالا بیایید لیستی از ۱۰ ترند تجربه کاربری برای سال ۲۰۲۱ را با هم مرور کنیم.
۱- ظهور سوپراپلیکیشنها
طی چند سال اخیر صنعت محصولات دیجیتال به سوی تولید محصولاتی چند هدفه حرکت کرده است و صحبت از سوپراپلیکیشنها به میان آمده است. این اپلیکیشنها سعی دارند اکوسیستمی را فراهم آورند که پاسخگوی تمام نیازهای کاربران باشند. با توجه به نمونههای موفقی از سوپراپلیکیشنها مانند WeChat انتظار میرود این نوع اپلیکیشنها گسترش بیشتری داشته و توسط تعداد بیشتری از کاربران در سراسر دنیا مورد استفاده قرار گیرند.
۲- تعامل ویدئویی
پاندمی ویروس کرونا تاثیر زیادی بر روی سبک زندگی انسانها در سراسر جهان داشته است و ارتباطات ویدئویی به یکی از اجزای زندگی روزمره خیلی از انسانها تبدیل شده است. با توجه به این موضوع انتظار میرود در سال ۲۰۲۱ نیز تعاملات ویدئویی به یکی از عناصر اصلی کار و زندگی بسیاری از افراد تبدیل شود.
۳- گرافیک سهبعدی با اهداف کاربردی
استفاده از گرافیک سهبعدی چندان موضوع جدیدی نیست اما این استفاده تا مدتها صرفا یک استفاده تزیینی و غیر کاربردی داشته است. اما در سالهای اخیر و با پیشرفت سختافزارهای موبایلی، استفاده از این المانهای گرافیکی به استفادهای هدفمند و کاربردی تبدیل شده است.
۴- مبارزه با اطلاعات اشتباه و نادرست
دستکاری واقعیات یکی از مشکلات اساسی طی قرن ۲۱ بوده است. همین مساله باعث شده است تا محصولات دیجیتال مختلف به دنبال راهحلها و الگوریتمهایی برای شناسایی و حذف این نوع از اطلاعات باشند. انتظار میرود در سال ۲۰۲۱ نیز این مبارزه جدیتر از پیش ادامه پیدا کند.
۵- دستیارهای صوتی پیچیده
طی چند سال گذشته استفاده از دستیارهای صوتی گسترش بیشتری داشته است و دستیارهایی مانند Apple Siri، Google Now و Amazon Alexa پیشرفت زیادی داشتهاند. انتظار میرود در سال ۲۰۲۱ این دستیارها به دستیارهایی پیچیده و با عملکردی کاملتر تبدیل شوند.
۶- تمرکز بر بهینهسازی اپلیکیشنهای بین پلتفرمی
با پیشرفت امکانات سختافزاری، حرکت به سوی راهکارها و اپلیکیشنهای بین پلتفرمی آغاز شده است، به این معنی که طراحی اپلیکیشنها به گونهای انجام میشود که برای پلتفرمهای مختلف مانند موبایل و دسکتاپ بهینه باشند.
۷- بصریسازی کاربردی دادهها
بصریسازی دادهها یکی از راهکارهای اساسی برای انتقال مفید دادهها به کاربر است و در انواع مختلف اپلیکیشنها کاربرد دارد. بصریسازی تنها یک تصویرسازی نیست و روشی برای ایجاد بینشی عمیقتر بر مبنای دادهها است.
۸- جزئیات نئومورفیک نامحسوس
طی سالهای گذشته رابطهای کاربری Flat گسترش و کاربرد فراوانی داشتهاند و به دنبال آنها طراحان برای خلق چیزهای جدید سراغ رویکردهای جدید رفتهاند. یکی از این رویکردها، سبک نئومورفیسم است. استفاده از جزئیاتی به این سبک برای القای حس طبیعی بودن المانهای مختلف به کاربر میتواند یکی از ترندهای سال ۲۰۲۱ باشد.
۹- نسل جدید اپلیکیشنهای واقیعت افزوده
یکی دیگر از تکنولوژیهایی که طی سالهای اخیر رشد فراوانی داشته، تکنولوژی واقعیت افزوده است و انتظار میرود در سال آینده نیز پیشرفتهای بیشتری در این زمینه حاصل شود و نسل جدیدی از اپلیکیشنها با کاربردهایی وسیعتر به بازار بیایند.
۱۰- امنیت اطلاعات و حریم خصوصی
یکی از دغدغهها و نگرانی کاربران فضای مجازی همواره امنیت اطلاعات و حریم خصوصی افراد بوده است و پیشروهای صنعت دیجیتال به دنبال راهکارهایی برای رفع این نگرانیها و دغدغهها هستند.
برای آشنایی بیشتر با این موارد میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.