تجربه کاربری و رابط کاربری خوب یکی از دغدغههای اصلی تمام شرکتهایی است که دارای محصولاتی موفق میباشند. یکی از ابزارهای توسعه دهندگان، برای ایجاد یک تجربه کاربری موفق استفاده از رابطهای “دارک مود” است. رابطهای “دارک مود” به عنوان یک گزینه اختیاری به کار گرفته میشوند تا به کاهش خستگی چشم کاربران، بهویژه در نور کم یا تاریکی کمک کنند.
نور کم علاوه بر اینکه دارای خاصیت ضد استرس است به عنوان یکی از عوامل صرفه جویی در مصرف انرژی نیز شناخته میشود. حالت “دارک مود” یک رابط با نور کم است که از رنگهای تیرهتر (معمولاً سیاه یا خاکستری تیره)، به عنوان رنگ زمینه اصلی استفاده میکند. استفاده از حالت “دارک مود” در مقابل رابط کاربری سفید است که معمولا به عنوان پیشفرض طراحان برای دیزاین محصولات برای سنین مختلف انتخاب میشود.
یکی دیگر از کاربردهای رابطهای “دارک مود” در طراحی حالت شب و مضامین دارک است که در دیزاین رابطهای مدرن ظهور کردهاند و بسیاری از شرکتهای بزرگ مانند گوگل ،اپل، تلگرام، اینستاگرام و فیسبوک در دیزاین محصولات خود از آنها بهره بردهاند.
از دلایل محبوبیت رابطهای “دارک مود” میتوان به عواملی زیر اشاره نمود:
– باعث افزایش مدت زمان استفاده از صفحه نمایش میشوند
– در کاهش فشار به چشم در شرایط کم نور و یا تاریک کاربرد دارند
– دید کاربر را در نور کم محیط افزایش میدهند
– موجب کاهش خیرگی چشم و به تبع آن باعث کاهش سردرد و تجربه بهتر کاربر میشوند
در نهایت توجه به این نکته ضروری است که در استفاده از رابطهای “دارک مود” کنتراستهای رنگی بالا میتوانند خوانایی را بهبود ببخشند، اما استفاده از رنگهای سیاه و سفیدِ خالص که در طولانی مدت یاعث ایجاد خیرگی و خستگی چشم کاربر میشود توصیه نمیگردد.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با اصول ایجاد رابطهای کاربری “دارک مود” و نحوه استفاده بهتر از رنگها در این نوع رابطها شما را به خواندن این مقاله دعوت میکنم.