همه محصولات یا خدماتی که روزانه با آنها سرو کار داریم برای جلب توجه کاربران و حل مشکلات آنها تولید شدهاند، شرکتهای تولید کننده نیز در تلاشند که تا در عرصه رقابت از رقبای خود پیشی گرفته و توجه کاربران بیشتری را به سمت خود جلب کنند. یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک محصول یا خدمت طراحی تجربه کاربری یا همان ارزشی است که آن محصول یا خدمت به مشتریان خود ارائه میکند.
طراحی تجربه کاربری بخشی از فرایند توسعه محصول است که نه تنها در ایجاد و رشد اعتماد کاربران، که روی اهداف سازمان نیز تاثیر میگذارد. به همین دلیل است که بسیاری از طراحان تلاش میکنند تا در هنگام طراحی کاربر را در مرکز فرایند طراحی خود قرار دهند و تجربه کاربری محصول خود را بر اساس نیازهای او طراحی کنند. این کار که آن را طراحی انسان محور مینامند وجه تمایز بسیاری از محصولات و خدمات موفق نسبت به رقیبانشان است.
اما رسیدن به یک تجربه کاربری موفق تنها به نتیجه تلاش تیم طراحی محدود نمیشود بلکه یک فرایند چند مرحلهای و نتیجه یک کار تیمی است که در هرکدام از مراحل آن ذینفعان متفاوتی ایفای نقش میکنند.
به طور کلی فرایند طراحی تجربه کاربری را میتوان به ۶ مرحله تقسیم کرد:
۱- فهمیدن یا درک کردن (Understand)
۲- پژوهش (Research)
۳- طرح اولیه (Sketch)
۴- طراحی (Design)
۵- اجرا (Implement)
۶- ارزیابی (Evaluate)
تمامی ذینفعان اصلی یک شرکت همچون تیم طراحی، مدیر کسبوکار، مدیر محصول، کارشناسان فنی و تیم توسعه با انجام وظایف خود در این فرآیند شرکت میکنند. تا بتوانند نظر کاربران خود را به سمت خود جلب کرده و در دنیای رقابت پیروز شوند.
درباره جزییات فرایند تجربه کاربری، نقش ذینفعان و فعالیتهای آنها در هر یک از مراحل مختلف بیشتر بخوانید.
برای مشاهده مطالب بیشتر میتوانید از وبلاگ آکادمی دیزاین دیدن کنید.