بسیاری معتقدند در طراحی محصول، استفاده از رنگها تنها به سلیقهی طراح مربوط میشود در حالیکه اهمیت این موضوع در طراحی بسیار بالاتر از این است که هر فرد با سلیقهی خود درگیر آن شود.
تحقیقات نشان از آن دارند که هر کاربر در ۹۰ ثانیه اول برخورد با هر محصول، آن را قضاوت میکند و رنگهای بکار برده شده در محصول، قسمت اصلی این قضاوت را در برمیگیرند.
دایرهی رنگ که دایرهای متشکل از رنگهای مختلف است [تصویر آن را در مقاله معرفی شده میبینیم] به درک نحوه ارتباط رنگهای مختلف با یکدیگر و نحوه ترکیب آنها کمک میکند. دایرهی رنگ معمولاً از رنگهای اولیه ، ثانویه و سوم ساخته شده است. رنگهای اصلی سه رنگدانهای هستند که با هیچ ترکیبی از رنگهای دیگر تشکیل نمیشوند. با ترکیب رنگهای اصلی، رنگهای ثانویه را به دست میآوریم و ترکیب رنگهای اصلی و ثانویه رنگهای ثالثی را به ما میدهد که معمولاً دارای نامهای دو کلمهای هستند.
پیداکردن و انتخاب ترکیب و هارمونی میانِ رنگهای این چرخه براساس چند هارمونی خاص صورت میگیرد، برای مثال:
۱. هارمونی تکرنگ: طراحی بر اساس یک رنگ با سایههای مختلف آن است. هارمونی تکرنگ همیشه یک انتخاب برنده است زیرا اشتباه کردن و احتمال ایجاد طرح ناخوشایند پایین است.
۲. هارمونی مشابه: برای ایجاد هارمونی مشابه، باید از رنگهایی استفاده کنید که درست در کنار یکدیگر روی چرخه رنگ قرار گرفتهاند. این نوع رنگبندی برای طراحی مورد استفاده قرار میگیرد که در آن نیازی به کنتراست نیست.
- هارمونی مکمل: طرح مکمل ترکیبی از رنگها است که روبهروی هم در دایرهیرنگ قرار میگیرند. این طرح برخلاف نمونه مشابه و تکرنگ است زیرا هدف آن ایجاد کنتراست بالاست. به عنوان مثال، دکمه نارنجی در پس زمینه آبی در هر رابط کاربری به وضوح دیده میشود.
در ادامه میتوانید با مطالعهی کامل مقاله علاوه بر آشنایی با دایرهی رنگ، با انواع دیگری از هارمونیها و ترکیبات رنگها آشنا شوید.
برای مشاهده مطالب بیشتر میتوانید از وبلاگ آکادمی دیزاین دیدن کنید.