شاید بسیاری از کاربران حرفهایترِ ویندوز ۹۵ و ۹۸ در دو دههی اخیر به یاد داشته باشند که مایکروسافت با عرضهی نسخههای بعدی ویندوز نتوانست کاربران قدیمی خود را به سمت طراحیهای جدید خود جذب کند. این اتفاق در سال ۲۰۰۱ با عرضهی ویندوز xp، کاربران قدیمیتر را به علت استقبال گسترده عموم مردم به چالش کشید و بر سر دوراهی وداع با ویندوز ۹۸ قرار داد. اما سوای قابلیتهای سختافزاری، چه چیزی در ویندوز ۹۸ این وفاداری را در کاربران ایجاد میکرد؟
مایکروسافت پس از ارائهی نسخهی ناموفق ویستا در سال ۲۰۰۷ (حجم سنگین گرافیکی) بلافاصله ویندوز ۷ را ارائه کرد؛ اما پس از آن ورق برگشت! مایکروسافت با رویکردی جدید برآمده از تجربیات خود و نیمنگاهی به موفقیت رقبایش ویندوز ۸ را منتشر کرد. این نسخه نیز با جبههگیری و انتقادات بسیاری مواجه شد، اما بعدتر با بهبود کاستیها و ارائهی ویندوز ۱۰ سروصداها کمتر شد و نهایتاً مایکروسافت با سادگی اولین طراحیهای ویندوزش تجدید میثاق نمود.
این روزها در دنیای دیجیتال، ماندگاری برای یک دیزاین خیلی کم رخ میدهد و همه چیز به سرعت درحال تغییر است. اما در دنیای فیزیکی اطرافمان میتوانیم از دیزاینهایی که سالها پابرجا هستند، مثالهای بسیاری بیابیم که حتی دچار اندک تغییری نشده و بسیار در بازار به فروش میروند.
به راستی دلیل جاودانگی آنها چیست؟ و از چه قوانینی پیروی میکنند؟ با مطالعه این مقاله با نمونههایی ازین دست دیزاینها آشنا شده و به بررسی آنها میپردازیم. میتوانید آن را در اینجا مطالعه کنید.
به نظر شما آیا در دنیای جدید دیجیتال میتوانیم به این پایداری برسیم یا خیر؟ خوشحال میشویم دیدگاهتان را دربارهی این موضوع با ما به اشتراک بگذارید.
پ.ن:
همچنین برای دیدن تصاویر تاریخچهی کامل دیزاین ویندوز میتوانید اینجا کلیک کنید.