اسنپ چت اکنون بیش از 5 سال است که به عنوان یکی از بزرگترین رسانههای اجتماعی جهان شناخته میشود. این نرمافزار که کار خود در سال ۲۰۱۱ آغاز نموده، توانسته است به طور ویژه در میان نسل جدید مخاطبان کم سن و سال و جوانان، طرفداران بسیاری پیدا نماید. از دلایل اصلی جذب مخاطبان جوان به این شبکه اجتماعی میتوان به ویژگیهای منحصر به فرد آن همچون “ایمنی”، استفاده از VR و ماهیت رعایت حریم خصوصی و سرعت بالای آن اشاره نمود. تا همین چند وقت پیش، افراد بسیاری برای اولین بار توسط این پلتفرم به شهرت دست یافته و به عنوان افرادی مشهور و تأثیر گذار شناخته شدند که فعالیتهای آنها در این شبکه توسط برندها و ناشران مختلف دنبال میگردید. اما این داستان مربوط به اسنپ چتی است که تا چند ماه قبل میشناختیم؛ اسنپ چتی که در اوج موفقیت خود بود. اما اگر اکنون برنامه اسنپ چت خود را باز کنید متوجه خواهید شد که محتوای کمی در آن موجود است.
این سوال که چه عاملی باعث شده تا مردم این اپلیکیشن محبوب را تقریبا سریعتر از آنکه در وحله اول انتخاب کردهاند رها نمایند، تنها یک جواب دارد؛ ریدیزاین بد.
وقتی اسنپ چت برای اولین بار شروع به فعالیت کرد، عمده شهرت خود را به این دلیل به دست آورد که یک ویژگی منحصر به فرد داشت که سایر اپلیکیشنهای رسانه اجتماعی در اختیار نداشتند. ویژگی این اپلیکیشن این بود که تصاویر و پیامهای متنی آن بصورت اتوماتیک ناپدید گردیده و حتی بر روی سرورهای اسنپ چت نیز ذخیره نمیشدند. این ویژگی آن هم در زمانی که تمامی اپلیکیشنهای رسانههای اجتماعی دارای پستهایی دائمی بودند احساس ایمنی و امنیت بیشتری را به کاربران القا مینمود و به همین دلیل از سوی عموم مخاطبان به عنوان یک برنامه خوب و ایمن مورد قبول واقع گردید.
تعداد کاربران اسنپ چت با سرعت زیادی افزایش یافت و با وجود این رشد سریع، این برنامه توانسته بود در ارائه خدمات به همه کاربران جدید و حفظ کاربران قبلی خود موفق عمل نماید. اسنپ چت در حالی که مردم هنوز از تازگی ویژگی ناپدید شدن تصاویر به اشتراک گذاشته شده خود لذت میبردند، با استفاده از همان ایده ناپدید شدن تصاویر قابلیت استوری را برای اولین بار معرفی کرد. قابلیتی که امروزه عادی به نظر میرسد ولی نباید فراموش کرد که در آن زمان بسیار پیشگامانه بود. تفاوت اصلی استوری با سایر پستهای اسنپ چتی در آن بود که که استوریها به مدت 24 ساعت و توسط همه دوستان اسنپ چت در آن بازه زمانی قابل مشاهده بودند. این ویژگی محبوب نیز که به تدریج به ویژگی اصلی اسنپ چت تبدیل شد بهطور منظم مورد استفاده همه کاربران این نرمافزار قرار میگرفت.
با افزایش محبوبیت این اپلیکیشن به مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام و هجوم انبوه کاربران به برنامه، امکان ارسال محتوا بطور گستردهتری امکان پذیر شد و همچنین قابلیت آرشیو تصاویر و متن نیز بوجود آمد به این معنی که دیگر تصاویر و متنها ناپدید نمیشدند. و به همین دلیل متاسفانه، ایده بستر امن برای حفظ حریم خصوصی که در وحله اول باعث محبوبیت اسنپ چت شده بود بسیار زود محو گردید. از سوی دیگر تنها نوآوری آنها در اضافه کردن قابلیت استوری نیز به مرور در سایر رسانههای اجتماعی که رقبای قدرتمندی برای اسنپ چت بهشمار میآمدند عرضه شد.
مقاله امروز توسط شرکت Orchard که یکی از شرکتهای بازاریابی در لندن است انتشار یافته و با ارائه مثالهایی از ریدیزاین بد اسنپ چت به بررسی دلایل کاهش کاربران این اپلیکیشن محبوب میپردازد.
(زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه)