امروزه هر کسی که با دستگاههای الکترونیک و محصولات دیجیتال سر و کار داشته باشد، حتما با اعلانها (Notifications) آشناست و تجربه دریافت این اعلانها را داشته است. اگر خوب فکر کنید، روزانه هنگام کار با محصولات مختلف اعلانهای مختلفی دریافت میکنید که برخی از آنها به درد بخور و برخی از آنها نیز به درد نخور و کلافه کننده هستند. این اعلانها که پیامهای جنبی و پیرامونی در محصولات دیجیتال هستند، نباید تاثیر منفی بر روی تجربه کاربری داشته باشند، بلکه باید راهنمایی در جهت کمک به کاربران برای رسیدن به هدف خود باشند.
برای اینکه اعلان به درستی و در راستای اهداف و نیازهای کاربران عمل کنند و موجب بهبود تجربه کاربری شوند، باید رویکردی یکپارچه و منسجم در مورد آنها وجود داشته باشد. اگرچه ممکن است در ابتدای مسیر و هنگام طراحی محصول، اطلاعات کاملی در مورد اعلانها و انواع و اقسام مورد نیاز آنها وجود نداشته باشد، اما طراحی یک چارچوب جامع برای اعلان در طول دوره طراحی محصول میتواند بسیار مفید بوده و در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
هنگامی که صحبت از طراحی اعلان به میان میآید، اصل مهمی که باید در نظر داشت این است که اعلان باید کاربران را برای انجام کار خود همراهی و کمک کنند و مانعی در این مسیر نباشند. بنابراین در مراحل اولیه دیزاین باید محصول را مورد بررسی قرارداد تا مشخص شود که در چه نقاطی استفاده از اعلانها میتواند راهگشا بوده و کاربر را در رسیدن به هدف خود یاری کند.
برای آشنایی با ویژگیهای اعلانها و اصولی که باید در طراحی آنها مد نظر قرار داد، این مقاله را مطالعه کنید.